Meater: chytré vpichové teploměry do masa

Svoláváme všechny, kteří touží po dokonalé propečenosti masa! Tento článek je pozvánkou k objevení nové úrovně přesnosti a pohodlí při grilování.  V textu se dozvíte vše, co potřebujete vědět o bezdrátových teploměrech na maso Meater. Podíváme se také na novou generaci teplotních sond Meater 2+. Pokud jste tak zatím neměli čest tyto teplotní sondy do masa vyzkoušet, zbystřete a čtěte dál. 

Image 0
Teplotní sondy Meater jsou okouzlující zařízení plná velmi užitečných funkcí

Preciznost při grilování díky tomuto malému zázraku nikdy nebyla vyšší. Pokud jste vášnivý kuchař, nadšenec do grilování a uzení, tak by se tento teploměr mohl rychle stát vaším novým dobrým pomocníkem.

Prohlédněte si náš sortiment teploměrů a sond na grilování včetně výrobce Meater.

Precizní měření

Díky tomuto teploměru na maso budete vždy s maximální přesností vědět, jaká teplota je uvnitř grilu a také především uvnitř masa. Stačí pouze zapíchnout sondu do středu masa, vložit maso do grilu, udírny nebo trouby a už jen sledovat vývoj teplot okolního prostředí a vnitřku masa v přehledné mobilní aplikaci. V aplikaci uvidíte vývoj teploty masa v grafu a mnoho dalších podrobností nejen o průběhu přípravy daného pokrmu.

Bezdrátový teploměr na maso Meater je vybaven interními teplotními senzory, což znamená, že v reálném čase získáte přehled o skutečné vnitřní teplotě masa. Každý senzor měří teplotu se skutečně velkou přesností, díky čemuž se vyhnete nepřesnostem při grilování na vámi požadovaný stupeň propečenosti. Příliš syrové či vysušené maso je s tímto zařízením minulostí. 

Díky velmi slušné výdrži baterie můžete precizní měření teplotní sondou Meater využívat až 24 hodin v kuse. To oceníte především při uzení. Sonda je následně dobitá do pouhé půl hodiny. Již po pěti minutách nabíjení má opět sonda energii pro další dvě hodiny používání.

Intuitivní aplikace MEATER

Mobilní aplikace MEATER, která je již dostupná také v českém jazyce, se stane vaší všudypřítomnou jistotou při kontrole teploty i průvodcem při samotné přípravě jídla. Aplikace je podporována operačními systémy Android od verze 5.0 a systémy iOS 10.3 a novějšími verzemi

Aplikace nabízí rady ohledně cílových teplot pro různé druhy masa s různými stupni propečení. Můžete si vybrat z mnoha možností, nebo se rozhodnout pro využití manuálního režim v případě vlastních specifických požadavků. Aplikace také vypočítá odhadovaný čas dokončení na základě naměřených teplot. Upozorní vás například ve chvíli, když zbývá několik minut do dosažení cílové teploty. Vše závisí na vašem nastavení, takže po snadném a rychlém počátečním nastavení budete mít vše na míru vašim potřebám a představám. V aplikaci též můžete kontrolovat stav baterie sondy.

Více o funkcích aplikace MEATER se můžete dočíst na oficiálních stránkách Meater.

Image 1
Aplikace MEATER vás provede přípravou pokrmu lépe než si myslíte

Úžasné je, že informace o teplotách v grilu a uvnitř masa můžete mít na dosah ruky díky cloudovému řešení v podstatě kdekoliv na světě.

Volnost díky bezdrátové technologii

Výrobce Meater se odlišuje od tradičních teploměrů do grilu tím, že jeho sondy jsou úplně bezdrátové. Už nikdy tak nebudete muset zápasit s kabely, když budete potřebovat třeba jen otáčet maso na grilu nebo přesouvat pokrmy. S Meaterem můžete snadno sledovat teplotu jakéhokoliv masa, dokonce i toho na rožni, což s drátovými sondami možné není.

Bezdrátová technologie vám také umožní sledovat hodnoty přímo z grilu odkudkoliv chcete. Sonda je spojena s pouzdrem a toto pouzdro se pomocí Bluetooth dále propojí s mobilním telefonem. Možné je také propojení s cloudovými službami, což vám umožní sledovat hodnoty v podstatě odkudkoliv na světě přímo z vašeho mobilního telefonu. Můžete tak například sledovat průběh grilování metodou Low & Slow nebo uzení z pohodlí domova nebo třeba z práce.

Odolnost vůči teplu

Teplotní sondy Meater měří vnitřní teplotu masa až do teploty 100 °C. Vyšší hodnoty nemá smysl měřit. Pokud teplota masa překročí 100 °C, dochází po chvíli ke ztrátě šťávy, a maso se tak stává vysušeným a nepříliš chutným. Nová teplotní sonda Meater 2+ měří vnitřní teploty do 105 °C.

Vnější teplotu v okolí masa dokážou sondy měřit až do hodnoty 275 °C. Vylepšený model Meater 2+ je pak díky své vylepšené konstrukci schopný měřit až do teploty 550 °C.

Meater, více než teploměr

Meater není pouze obyčejný teploměr. Je to propojení technologií, které vám zajistí maximální přehled a pohodlí během procesu přípravy lahodných pokrmů v grilu, troubě nebo třeba udírně. Aplikace obsahuje také Master Class, kde naleznete nespočet videoprůvodců, které vás naučí různé kuchařské techniky a přípravu pokrmů krok za krokem. Nejenže budete mít neustále dokonalý přehled, ale také se stanete lepším kuchařem.

Kromě precizních funkcí se bezdrátové teplotní sondy Meater mohou pyšnit také velmi elegantním designem včetně dřevěného nabíjecího pouzdra. Precizní zpracování jak pouzdra, tak samotné sondy je další silnou stránkou tohoto produktu. Konstrukce sondy byla navržena tak, aby bylo její čištění co nejjednodušší. Díky hrotu na sondě bude její napichování do masa taktéž velmi snadné.

Image 2
Meater se stane vaším velkým pomocníkem k přípravě dokonalých pokrmů

Tato teplotní sonda vám nevezme zážitek z grilování, naopak vám pomůže připravit ty nejchutnější pokrmy.

Nová generace Meater 2+

Nyní dávejte dobrý pozor! Pro tuto sezónu přichází na trh novinka, kterou si nelze nechat ujít! Přichází vylepšený model teplotní sondy Meater 2+. Nový model je ještě přesnější a praktičtější než předchozí verze! Jaké výhody konkrétně přináší?

Větší rozsah teplot

Nová generace teplotních sond Meater dokáže měřit vnitřní teplotu do 105 °C a okolní teplotu dokonce až 550 °C, což je znatelně více než tomu bylo u předchozí generace Meater+. Můžete díky tomu využít sondu na další metody přípravy pokrmů, u kterých to s předchozí verzí nebylo možné. S teplotní sondou Meater 2+ se nemusíte bát sondu využít ani pro metodu přímého grilování.

Vodotěsnost

Mytí sondy v myčce? Pro novou teplotní sondu Meater 2+ žádný problémMeater 2+ je zcela vodotěsný. Zbavit sondu nečistot tak nyní můžete klidně pod hladinou vody nebo přímo v myčce. Vodotěsnost také rozšiřuje možnosti využití. Sondu můžete nyní využít například i ve fritézách jakéhokoliv typu. Ponořte se bez omezení do gastronomie spolu s Meater 2+ díky novým vylepšeným vlastnostem této sondy! Pro někoho může jít skutečně o hlavní novinku sondy, která zájemce spolu s větším rozsahem teplot dokáže přesvědčit o pořízení tohoto produktu.

Rychlejší nabíjení

Nyní naplno sondu nabijete za neuvěřitelných 30 minut. Po dobití vám opět může sloužit více než 24 hodin. Za pouhých 5 minut nabíjení má sonda energii na celé 2 hodiny vaření. Za 15 minut nabíjení je sonda připravena na přibližně 12 hodin provozu.

Větší dosah a stabilita připojení

Meater 2+ nabízí lepší stabilitU připojení mobilního zařízení k sondě a dosah pomocí Bluetooth75 metrů, což představuje zvýšení o 25 metrů v porovnání s předchozí verzí Meater+. Zapomeňte na kolísavé připojení, nyní se můžete od grilu, udírny či trouby vzdálit ještě dále. Nezapomeňte však, že pro sledování vaření odkudkoliv ze světa stále můžete využít Meater Cloud.

Praktičtější a tenčí design

Nová generace teplotní sondy se vyznačuje celým povrchem z nerezové oceli, což přináší další praktické výhody z hlediska údržby i vlastností. Kromě toho má sonda také praktičtější rozměry. Nový Meater 2+ je totiž o celých 30 % tenčí než předchozí generace. Nyní má sonda průměr 5 mm a délku 128 mm. Zeštíhlený design sondy zajišťuje pohodlnější zavedení sondy do masa.

Image 3
Teplotní sondu Meater 2+ můžete využít i na přímé grilování, žár nemá proti sondě žádnou šanci!

PROHLÉDNOUT SI SONDU MEATER 2+ V ESHOPU 

Doporučení na zacházení s teploměry Meater

Teploměry do masa Meater jsou velmi odolné a kvalitně zpracované produkty. Vždy byste však měli dbát na to, abyste nevystavili sondu takovým podmínkám, které by mohly stát za jejím poškozením nebo nesprávným měřením hodnot. Zde uvádíme některé tipy na to, jakým činnostem se při používání vyhnout.

  • Nepřekračujte maximální teplotu
    Sondy Meater jsou navrženy tak, aby odolaly vysokým teplotám, které jsou v grilu běžné. Překročení maximální teploty však může ovlivnit přesnost měření nebo dokonce poškodit sondu.
  • Nepokládejte sondu na rošt
    Sonda by měla být vždy zasunuta přímo v mase, nikoli položena na roštu grilu. Položením na grilu riskujete poškození sondy.
  • Nenapichujte maso až příliš hluboko
    Sonda by měla být zasunuta do masa pouze po drážku viditelnou na sondě. Tím se zajišťuje, že sonda měří teplotu v správné části masa. Vždy se ujistěte, že se vám povedlo správně sondu zasunout co nejvíce do středu masa, aby byly naměřené hodnoty přesné, avšak ne hlouběji než po vyznačenou drážku na sondě.
  • Nepotápějte sondu Meater pod vodu
    Sondy Meater jsou voděodolné, ale ne vodotěsné. Při čištění sondy byste měli být opatrní a vyhnout se raději jejímu ponoření do vody. Konstrukce sondy je navržena tak, že je její čištění skutečně snadné. Použít můžete například vlhký hadřík. Jak už bylo výše psáno, u nové sondy Meater 2+ tento problém vůbec řešit nemusíte. Nová generace teplotních sond je totiž vodotěsná.

Různé modely teploměrů Meater mohou mít různé funkce, vlastnosti a různou odolnost vůči teplotám či vodě. Při výběru modelu je důležité zvážit, jaké vlastnosti po sondě vyžadujete.

Image 4
Při správném používání si můžete naplno užívat propojení technologií v sondě, nabíjecím pouzdře a v aplikaci.

Pokud dodržíte veškeré zásady správného používání teplotních sond Meater, vydrží vám sloužit skutečně velmi dlouho. Životnost baterie sondy byla odzkoušena na více než 1000 dobíjecích cyklech, přičemž na jedno dobití sonda vydrží v provozu až 24 hodin.

Bezdrátové teploměry na maso Meater naleznete v sortimentu obchodu Zahradni-grily.com

Nyní máte možnost pořídit si teplotní sondy Meater přímo v našem obchodě. Můžete navštívit náš internetový obchod a v případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktovat online. Pokud preferujete návštěvu kamenné prodejny, neváhejte za námi přijet! Se vším vám poradí zkušení pracovníci obchodu a pomohou vám s výběrem těch nejlepších produktů právě pro vás.

Pořiďte si u nás kvalitní, elegantní a zároveň funkcemi nabité teplotní sondy do masa od výrobce Meater! Nebojte se technologií. Věřte, že tím povznesete váš kulinářský zážitek i vaše schopnosti při grilování.

Image 5
Teplotní sondy Meater, unikátní nástroj pro precizní přípravu pokrmů.

TEPLOTNÍ SONDY V NAŠEM ESHOPU